onsdag 5 januari 2011

Havregrynsgröt med fruktsallad


Ingredienser - 1 person

  • 50 g havregryn
  • ½ dl vatten
  • 1½ dl lättmjölk
  • 1 knivsudd salt
  • 1 äpple
  • ½ banan
  • 1 plommon
  • 30 g frysta jordgubbar
  • 2 mandlar
Tillagning
  1. Rör ihop havregrynen med vatten, låt det gärna stå kallt över natten eftersom det frigör grynens mineraler. Men det går bra att göra gröten direkt också.
  2. Koka upp den, tillsätt salt och mjölk, och justera konsistensen med vatten.
  3. Lägg gröten i en skål och fördela bitar av de tinade jordgubbarna över den tillsammans med hackade mandlar.
Näringsinnehåll per person367 kcal Fett: 5 g Protein: 14 g Kolhydrater: 71 g Fibrer: 9 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: