Ingredienser - 6 portioner
- 1⁄4 rödkål (ca 400 g)
- 1⁄4 vitkål (ca 400 g)
- 150 g brysselkål
- 2 syrliga äpplen
- 50 g valnötskärnor
- 4 msk olja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1 msk vatten
- 1⁄2 tsk salt
- svartpeppar
- Förväll brysselkålen ett par min om de är färska. Låt dem rinna av och svalna. Frusen blomkål behöver bara tina och rinna av.
- Strimla kålsorterna. Hacka nötterna. Vänta med att skära äpplena eftersom skivorna snabbt blir bruna.
- Vispa ihop dressingen i en salladsskål. Häll i grönsakerna och nöthacket och blanda väl. Låt salladen helst dra i ca 1 tim.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor precis före serveringen. Blanda ner några äppleskivor i salladen och garnera med resten.
- Om du är nötallergiker så kan du ersätta valnötterna med frön av olika slag. Rosta t ex solroskärnor lätt i en stekpanna och strö dem över salladen. Eller använd sesamfrön, de behöver inte rostas.
- Om du vill förbereda salladen så pressa citronsaft över äppleklyftorna. Då blir de inte bruna så fort och håller därmed längre.
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar