- En springform, 24 cm, gärna med teflonbeläggning eller en fyrkantig form, 21 x 21 cm (2 liter), ev av silikon.
- Bakplåtspapper
- 1 stor ekologisk apelsin eller 2 mindre, total vikt cirka 300 g
- 100 g mandlar (ska inte skalas)
- 3 stora ägg
- 70 g ljust råsocker
- 1 tsk bakpulver
- Lägg de tvättade apelsinerna i en kastrull, täck dem med kallt vatten och koka upp.
- Sänk värmen, lägg på lock och koka apelsinerna långsamt i 1,5 timmar eller tills du lätt kan trycka ett sugrör igenom frukterna.
- Låt apelsinerna svalna och häll bort kokvattnet.
- Dela apelsinerna i klyftor och purea dem (använd en mixer).
- Mal mandlarna och blanda dem med socker och bakpulver.
- Vispa apelsinpuréen och hela ägg, blanda ner mandlarna.
- Lägg bakplåtspapper i botten av formen, häll i degen och grädda kakan i 170°i cirka 40–45 minuter.
Källa & bild: IForm
2 kommentarer:
Är det inte många kalorier i det där?
Inte om du bara tar en bit,65 kcal, men om du tar hela kakan så blir det en del :)
Skicka en kommentar