söndag 16 januari 2011

Frossa på restaurang?



När man går ut och äter så ska man väl unna sig lite extra och mycket gott...eller? Det finns små förändringar man kan göra för att dra er lite på kaloriintaget när man äter ute på restaurang. Man behöver ju faktiskt inte frossa bara för att man äter ute, att äta lite av det goda kan vara gott nog.

Här kommer lite tips, från en dietist:
  • Dela på en förätt. Skulle det kännas som att det blev för lite så går det ju att beställa in mer.
  • Beställ en stor sallad till förrätt. Många restauranger har sallad hemma och även om det inte finns på menyn så brukar det gå bra.
  • Du skulle också kunna beställa två förrätter till middagen och det blir hela måltiden, vilket troligtvis skulle kunna bli en lagom portion.
  • Beställ en barnportion eller en halv portion. Det fungerar speciellt bra om du vet att restaurangen har stora portioner och en halv skulle vara tillräckligt.
  • Be om en ”doggy-bag” och lägg ner halva portionen i den. Du har då mat nästa dag. Bra för plånboken dessutom.
  • Be om en mindre mängd pasta, ris eller potatis och be att få extra grönsaker på tallriken istället.
  • Tänk på att vin, öl och läsk ger energi. Beställ vatten som du släcker törsten med.
  • Till efterrätt kan du fråga om det finns färska frukter eller bär, eller en liten bit mörk choklad. Detta istället för den stora glassbomben med grädde.
  • Ett sista tips är att ta en liten promenad till och från restaurangen. Om du kör bil så parkera den en bra bit ifrån restaurangen så blir det en skön promenad efter middagen.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: