Ingredienser - 10 portioner
- 18 skivor landgångsbröd
- 5 dl Kesella lätt
- 100 g Gorgonzolaost
- 250 g ricottaost
- 150 g soltorkade tomater
- 1 krm cayennepeppar
- Seltin
- Svartpeppar
- 50 g parmesanost
- 12 st cocktailtomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk timjan
- 100 g prosciuttoskinka (8-10 tunna skivor)
- Mosa gorgonzola väl och blanda med 4dl Kesella, smaka av med Seltin och svartpeppar.
- Skär kanterna av landgångsbrödet. Lägg två skivor bredvid varandra på ett stort fat.
- Bred ut ricottaröran på det första lagret, lägg över ett lager med bröd och bred ut ett lager av en tredjedel av gorgonzolaröran, resterande 2/3 sparas till garnering, lägg på ett lager till och bred ut den sista hälften av ricottaröran. Lägg på det sista lagret bröd.
- Täck hela tårtan med gorgonzolaröran, skär tunna skivor av parmesanosten och fäst dem runt om tårtan. Lägg ut cocktailtomater, rulla prosciutton så den ser ut som rosor på toppen av tårtan tillsammans med svarta oliver och basilikablad och färsk timjan.
Källa: Allévo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar