Julmacka med fräsch rödbetssallad
Till 2 portioner:
- 2 små skivor kavring eller annat fiberrikt bröd
- 3 rejäla skivor inlaga rödbetor, hackade
- Knappt 1/2 litet äpple, finhackat
- 2 msk kesella eller kesella lätt
- Ev kanel
- Hacka rödbeta och äpple.
- Blanda ner kesella. Dofta ev över kanel.
- Lägg på ett gott, fiberrikt julbröd.
Julsmoothie
Till 2 portioner:
- Saften av 1 apelsin
- 1 banan
- 2 dl naturell yoghurt, 3 % eller 0,5 %
- 1 krm kanel (eller efter smak)
- 1 krm kardemumma (eller efter smak)
- Lägg alla ingredienserna i en skål eller mixer.
- Mixa i mixer eller med stavmixer.
Keso à la Malta
Till 2 portioner:
- 200 g keso eller keso mini
- 1,5 msk vaniljsocker
- Blanda ner vaniljsockret i keson.
Serveringsförslag: Dofta över kanel, eller ät med jordgubbar från frysen, eller blanda i apelsinhack, beroende på hur du brukar avnjuta din Malta.
Julig fruktsallad
Till 2 portioner:
- 1 litet äpple
- 3/4 apelsin
- 1 clementin
- 1/2 dl kesella vanilj
- Saften och skalet av 1/4 apelsin
- 1 stjärnanis
- 2 kryddnejlikor
- 2 cm kanelstång
- 0,5 dl vatten
- Skrubba apelsinen.
- Lägg ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt koka upp, och dra sedan genast från plattan och låt svalna. Låt gärna stå en stund. Sila.
- Hacka frukten. Häll över den svalnade lagen.
- Servera med kesella vanilj.
Dadelmums
Till 2 portioner:
- 2 stora skivor rökt skinka
- 2 stora färsk dadel, eller 4 små
- Dela varje skinkskiva i fyra långa remsor.
- Mikra remsorna i 1-2 minuter - de ska skrynkla sig lite.
- Kärna ur dadlarna. Om de är stora, dela varje i två halvor.
- Vira skinkan kring dadlarna. Sätt eventuellt fast med tandpetare.
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar