Ingredienser - 6 portioner
Bärblandningen:
- minst 300 g frusna bär – dubbla gärna om du vill
- ca 1 msk björksocker (ca 20 g)
- 1 msk färskpressad apelsinjuice
- 1 msk kokosmjöl
- 30 g fiberrika havregryn
- ca 2 msk kokosmjöl
- 2 msk ingefärsolja (eller vanlig rapsolja)
- 20 g mandelflarn
- ca 1 msk kokossocker
- lite Sötin efter smak (eller annat sött du föredrar)
- kanel & kardemumma efter smak
- ca 1 burk lätt-kesella
- några droppar färskpressad citronjuice
- önskad mängd sötningsmedel (ex Sötin)
- blanda i en liten gnutta saffran
- Placerade de frusna bären (hälften med blåbär + björnbär/vinbär/hallon) i en bunke och blanda in björksockret, cintronjuicen samt 1 ms kokosmjöl.
- Blanda ihop resten av ingredienserna till en crunchblandning. Fördela bärblandningen i 6 stk eldfasta portionsformar (ramekins) – och därefter fördelas crunchbladningen ovanpå bären.
- Ugnsbakades på 200 grader i ca 25-30 minuter tills bären bubblar och crunchen får fin gyllen färg.
- Gör gärna saffranskrämen en stund innan så att saffranen hinner ge lite smak i krämen.
- Serveras ljummen med saffranskrämen till.
Energi per portion tillsammans med 50 g saffranskräm: ca 163 kcal
Källa & bild: LissFit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar