tisdag 21 december 2010

Broccolisoppa med mozzarella


Ingredienser - 2 port
  • 250 g broccoli
  • 1 liten hackad gul lök, 50 g
  • 200 g potatis i bitar
  • ½ msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 2 tsk balsamvinäger, gärna hallon-
  • 100 g mozzarella light i bitar, 10 %
Garnera med: 6 hallon, små broccolibuketter
Servera med: 2 bitar rågbröd à 35 g, ev. glutenfritt

Så här gör du
  1. Skala och skär broccolistjälken i bitar.
  2. Skär broccolihuvudet i mindre buketter och spara ett par små fina till garnering.
  3. Fräs stjälkar, lök och potatis i oljan.
  4. Tillsätt buljong och broccolibuketter och koka upp.
  5. Låt sjuda ca 10 min tills allt är mjukt.
  6. Mixa slätt och smaka av med salt, peppar och vinäger.
  7. Häll upp i två skålar och lägg i mozzarellan.
Energi per poerion: 335 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: