Ingredienser - 2 port
- 250 g broccoli
- 1 liten hackad gul lök, 50 g
- 200 g potatis i bitar
- ½ msk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong
- salt och peppar
- 2 tsk balsamvinäger, gärna hallon-
- 100 g mozzarella light i bitar, 10 %
Servera med: 2 bitar rågbröd à 35 g, ev. glutenfritt
Så här gör du
- Skala och skär broccolistjälken i bitar.
- Skär broccolihuvudet i mindre buketter och spara ett par små fina till garnering.
- Fräs stjälkar, lök och potatis i oljan.
- Tillsätt buljong och broccolibuketter och koka upp.
- Låt sjuda ca 10 min tills allt är mjukt.
- Mixa slätt och smaka av med salt, peppar och vinäger.
- Häll upp i två skålar och lägg i mozzarellan.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar