Ingredienser - 4 portioner
- 400 gram magra fläskkotletter
Marinad:
- 1 st finhackad röd chilifrukt
- 1 st finhackad grön chilifrukt
- 2 klyfta vitlök, finhackade
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salvia
- 1 msk finrivet skal från en citron
- salt
- peppar
- 200 gram bulgur (1/2 = 50 g)
- 200 gram squash i skivor
- 1 st röd paprika i strimlor
- 1 st grön paprika i strimlor
- 100 gram gul lök i ringar
- 2 klyfta vitlök i skivor
- 1 msk olivolja
- 0.5 pkt saffran
- salt
- peppar
Tillagning
- Lägg kotletter, chili, vitlök, olivolja, salvia och citronskal i en plastpåse.
- Marinera köttet i 4 timmar.
- Stek det i en stekpanna, 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna. De ska bli mjuka och få lite färg.
- Strö över saffran, salt och peppar.
- Ät och njut.
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar