måndag 6 december 2010

Röd sillsallad med dilldressing


Ingredienser - 6 portioner
  • 3 fasta potatisar
  • 200 g matjesfiléer
  • 150 g inlagda rödbetor
  • 1 syrligt äpple
  • 2 schalottenlökar
  • 3 små inlagda gurkor
  • 2 dl lättyoghurt
  • 3 msk lättmajonnäs
  • 1–2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 knippe dill
Tillagning
  1. Borsta av potatisen väl och koka den 30 min. Låt potatisen svalna. Tärna matjesfiléerna. Lägg dem i en sil och låt rinna av minst 20 min.
  2. Skär rödbetorna i 1 cm stora tärningar. Skölj äpplet, dela det i fjärdedelar och skär bort kärnhuset. Skiva fjärdedelarna tunt. Skala och halvera schalottenlöken och strimla den fint. Skär gurkorna i små tärningar.
  3. Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar. Lägg potatisen i en skål tillsammans med resten av ingredienserna, och blanda försiktigt. 
  4. Blanda samman yoghurt, majonnäs och vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner dressingen i salladen. Låt salladen dra 2 tim. Skölj dillen och hacka dillvipporna fint. Blanda ner dillen i salladen före servering. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Tips

Sillsalladen smakar allra bäst om den lagas några timmar före servering. Smaka av occh krydda ev mer precis innan salladen serveras.

Näringsvärde per portion: 204 kcal Fett 10g Protein 8g Kolhydrater 20g Fibrer 2g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: