(Bild: Mjuk äppelpepparkaka, apelsin- och saffransskorpor,
chokladrutor med julsmak, frukt à la malta)
Ingredienser - 36 port
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 3/4 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 2 krm salt
- 1 burk kesella lätt, ca 250 g
- kakao och ”silverkulor”
- Sätt ugnen på 200°.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
- Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella.
- Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
- Skär i rutor med vass kniv.
- Pudra över kakao och garnera med silverkulor.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar