Ingredienser - 4 portioner
- 400 g lövbiff
- 1 skivad gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1½ msk rapsolja
- 1 paprika, 125 g, skuren i bitar
- 200 g halverade cocktailtomater
- salt och peppar
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk koriander
- ½ tsk chiliflakes
- 1 krm rökt paprikapulver (t ex Santa Maria)
- 1 avokado
- 1 tsk pressad citron
- 3/4 dl filmjölk
- salt och peppar
- Servera med:
- 1 ½ dl kokt ris/portion
hackad koriander
Gör så här
- Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
- Stek all lök i lite olja i en stekpanna så att den blir mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan. Stek paprika och tomater i stekpannan. Lägg det åt sidan.
- Stek lövbiffen, stek på hög temperatur och hälften åt gången. Lövbiffen ska få färg. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan allteftersom.
- Lägg tillbaka allt det stekta i stekpannan och smaksätt med kryddorna. Rör om så att allt blir blandat.
- Gröp ur avokadon och mosa innehållet tillsammans med pressad citron och filmjölk. Servera lövbiffspannan med lite hackad koriander och kokt ris.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar