Ingredienser - 8 bitar
- 225 g kokta och sköljda kikärtor (ca 1 tetrapak)
- 2 ägg
- 1 msk valfritt nötsmör (or other nut butter)
- 1 msk kokosolja
- 1-1,5 msk stevia strö
- 2,5 msk kakao (mer om du vill ha den riktigt chokladig)
- 1 tsk bakpulver
- 1 skopa (20g) casein i chokladsmak
- 0,5 dl osötat äppelmos
- 25 g sockerfri mörk choklad
- 0,5 dl lättkvarg (gärna i kokossmak)
- 0,5 dl minikeso (eller mer kvarg)
- 1 msk stevia strö
- 1⁄2 tsk kokosextrakt (valfritt)
- 1 msk riven kokos
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom den sockerfria chokladen, med en stavmixer tills du får en tjock slät smet. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.
3. Smörj en bakform, ca 20x20 cm, med kokosolja och täck med riven kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Håll koll så du inte gräddar den för länge, då blir den torr. Ta ut och låt svalna.
4. Gör glassen genom att mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Ställ in i frysen i ca 20 minuter. Ta ut glassen, rör om och ställ in i frysen i ytterligare 20 minuter.
3. Smörj en bakform, ca 20x20 cm, med kokosolja och täck med riven kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Håll koll så du inte gräddar den för länge, då blir den torr. Ta ut och låt svalna.
4. Gör glassen genom att mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Ställ in i frysen i ca 20 minuter. Ta ut glassen, rör om och ställ in i frysen i ytterligare 20 minuter.
Näringsvärde per portion (1 bit chokladkaka och all glass):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar