Ingredienser - 10st
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk salt
- 1 dl solrosfrö
- 2 rivna morötter
- 50 g margarin
- 2 dl filmjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner morötterna och margarinet med fingertopparna (eller använd elvisp, långsam fart med degkrokar). Blanda i filmjölken och arbeta snabbt ihop.
- Dela i 10 bitar, lägg i muffinsform eller muffinsplåt. Grädda ca 20 min eller tills de fått fin färg. Servera nygräddade med t ex färskost.
Energi 963 kJ / 230 kcal
Protein 6,5 g
Fett 10,3 g
Kolhydrater 27,8 g
Källa & bild: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar