Ingredienser - 10 bitar
- 2 dl mandelmjöl
- 3 msk riven kokos (kan uteslutas) + extra till formen
- citronskal från 1 citron
- 2 tsk citronarom (kan uteslutas men ger en "rundare" smak)
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 msk kokosolja (eller smör)
- 50 g hackad vit choklad (jag använde sockerfri och näringsberäkning är på den sockerfria versionen)
- 3 ägg
- 8-9 urkärnade dadlar
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smörj en form med löstagbara kanter (ca 18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlar och citronarom till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen.
4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten, citronskalet och till sist kokosoljan. Blanda väl. Tillsätt till sist den hackade chokladen men spara lite till dekoration. Häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme. Ta ut och servera med vispad grädde, kokosgrädde, kvarg eller glass samt färska bär.
Näringsvärde per bit:
160 kcal
9,6 g kolhydrater
4,3 g protein
12,4 g fett
160 kcal
9,6 g kolhydrater
4,3 g protein
12,4 g fett
Källa & bild: Tasty health
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar