Ingredienser - 2 portioner
- 1 hackad rödlök
- 1 tärnad röd paprika
- 100 g champinjoner i kvartar
- 1 msk rapsolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver (gärna rostat)
- 1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
- ½-1 tsk sambal oelek
- 200 g konserverade körsbärstomater
- 115 g kokta kikärter, 1 liten pappförpackning
- 115 g kokta kidneybönor, 1 liten pappförpackning
- 1 dl osockrade majskorn, frysta eller konserv
Servera med: 40 g nachos
Gör så här
- Fräs lök, paprika och svamp i oljan.
- Rör ner tomatpuré, paprikapulver, oregano och sambal oelek.
- Tillsätt tomaterna och låt puttra några minuter.
- Blanda ner kikärter, bönor och majs och låt allt bli varmt.
5:2-tips: Utan chips ger grytan 300 kcal/portion.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar