Ingredienser - 2 portioner
- 1 blomkålshuvud i buketter, ca 600 g
- 2½ dl mellanmjölk
- 1½ msk maizenaredning
- 1 dl riven parmesanost, 30 g
- 150 g tärnad kassler
- ½ kruka finhackad basilika
- salt och peppar
Garnera med: basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Koka blomkålen halvmjuk ca 5 minuter. Häll av och lägg i en ugnssäker form. Koka upp mjölken och vispa ner redningen. Låt sjuda ett par minuter.
- Ta av från värmen och blanda ner ost, kassler och basilika. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över blomkålen.
- Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Psst: Kan serveras med bröd för extra mättnad
5:2-tips: Minska kasslern till 100 g, så ger rätten 295 kcal/portion
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar