tisdag 17 november 2015

Blomkålsgratäng med kassler - 320 kcal/295 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 blomkålshuvud i buketter, ca 600 g
  • 2½ dl mellanmjölk
  • 1½ msk maizenaredning
  • 1 dl riven parmesanost, 30 g
  • 150 g tärnad kassler
  • ½ kruka finhackad basilika
  • salt och peppar

Garnera med: basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. 
  2. Koka blomkålen halvmjuk ca 5 minuter. Häll av och lägg i en ugnssäker form. Koka upp mjölken och vispa ner redningen. Låt sjuda ett par minuter. 
  3. Ta av från värmen och blanda ner ost, kassler och basilika. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över blomkålen. 
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.

Psst: Kan serveras med bröd för extra mättnad
5:2-tips: Minska kasslern till 100 g, så ger rätten 295 kcal/portion
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: