Ingredienser - 1 portion
- ca 1 dl havregryn (ca 40g), glutenfria om du vill
- 0,5 dl (ca 50g) osötat äppelmos...eller mosad banan
- 0,5 dl havremjölk (vanlig mjölk fukar också)
- 1/4 tsk kanel
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk russin
- valfritt: 1 msk stevia strö
- 1 tsk kokosolja om du vill ha en lite "djupare" smak
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla igredienser och häll i en smord/oljad ramekin. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter. För att få en knaprig yta, sätt ugnen på grill sista 1-2 minutrarna.
3. "Häll" ut den bakade gröten på en tallrik och servera med valfria tillbehör.
Tips: toppa med hemgjord vaniljkesella, gjord på: 150g lättkesella, 1 krm vaniljpulver, 2 msk (10g casein proteinpulver i vaniljsmak och 1/2 msk stevia strö.
Näringsvärde per portion (utan vaniljkesella):
206 kcal
6g protein
36g kolhydrater
5g fett
med vaniljkesella:
337 kcal
30g protein
46g kolhydrater
6g fett
Källa & bild: Tasty health
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar