torsdag 2 juli 2015

Frusen blåbärscheesecake med browniebotten - 213 kcal


Ingredienser - 12 bitar

Browniebotten
Cheesecake:
  • 500 g lättkvarg
  • 200 g Philadelphia light
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3-4 msk sukrin
  • 125 g frysta blåbär
Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält 130 g choklad och hacka resten av chokladen i mindre bitar. Rör ner smält choklad, mjölk, äppelmos och kokosolja i bunken med de torra ingredienserna, blanda till en jämn smet och rör sist ner den hackade chokladen.
4. Smörj en rund form med avtagbara kanter (ca 26 cm) med kokosolja och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Eftersom jag dubblade orginalreceptet behövde min kaka vara inne i ugnen i ca 15-18 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt.
5. Blanda ihop alla ingredienser till cheesecaken med en stavmixer. Häll smeten över brownien och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
6. Ta ut kakan ca 45-60 minuter innan servering så att den hinner tina lite.



Näringsvärde per bit (1 av 12):
213 kcal
16 g kolhydrater
12 g protein
11 g fett

Källa & bild: Tasty Health

Inga kommentarer: