Ingredienser - 2 portioner
- ½ msk rapsolja
- 1 tsk soja
- 1 tsk honung
- 1 tsk pressad citron
- ½ msk hackad timjan
- 4 cm-tjocka aubergineskivor
- 2 skivor halloumi, 140 g
- 4 salladsblad
- 4 skivor tomat
- ½ skivad röd lök
Sås:
- 2 msk matlagningsyoghurt
- ½ riven vitlöksklyfta
- 4 cm riven avrunnen gurka
- salt och peppar
Garnera med: timjan
Gör så här
- Blanda olja, soja, honung, citron och timjan och pensla blandningen på aubergineskivorna. Stek/grilla ca 2 minuter på varje sida.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Grilla halloumin.
- Lägg salladsbladen på två aubergineskivor och lägg på halloumi, tomatskivor och lök. Klicka över såsen och lägg aubergineskivor överst.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar