Ingredienser - 2 portioner
- 1 tsk rapsolja
- 1 tsk sojasås
- 1 msk hackad timjan
- 1 tsk chilisås av ketchuptyp
- 250 g lammytterfilé i ca 2×2 cm kuber
- 1 klyftad röd lök
- salt och peppar
- 4 msk fullkornsbulgur eller -ris för glutenfritt
- 1 strimlad salladslök
- 1 cm strimlad chilifrukt
- 1 msk korinter eller russin
- 1 tsk sesamolja
- 3 msk matlagningsyoghurt
- 1 msk hackad koriander
Garnera med: timjan
Gör så här
- Blanda olja, soja, timjan och chilisås i en skål.
- Lägg ner köttet och vänd runt. Låt gärna stå i rumstemperatur en halvtimme. Trä upp och varva kött- och lökskivor på grillspett, salta, peppra och grilla runt om ca 5 minuter.
- Koka bulgur och blanda med salladslök, chili, korinter och olja. Rör ihop yoghurten med koriander, salt och peppar. Servera köttet med bulgur och yoghurt.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar