tisdag 30 juni 2015

Lammspett med bulgur och korianderyoghurt - 400 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk sojasås
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 tsk chilisås av ketchuptyp
  • 250 g lammytterfilé i ca 2×2 cm kuber
  • 1 klyftad röd lök
  • salt och peppar
  • 4 msk fullkornsbulgur eller -ris för glutenfritt
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 cm strimlad chilifrukt
  • 1 msk korinter eller russin
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk hackad koriander

Garnera med: timjan

Gör så här

  1. Blanda olja, soja, timjan och chilisås i en skål. 
  2. Lägg ner köttet och vänd runt. Låt gärna stå i rumstemperatur en halvtimme. Trä upp och varva kött- och lökskivor på grillspett, salta, peppra och grilla runt om ca 5 minuter. 
  3. Koka bulgur och blanda med salladslök, chili, korinter och olja. Rör ihop yoghurten med koriander, salt och peppar. Servera köttet med bulgur och yoghurt.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: