Ingredienser - 8 bitar
Deg:
- 2 dl havremjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl riven kokos
- 0,5 dl Sukrin eller stevia sötströ
- 2 msk osötat äppelmos
- 0,5 dl kokosolja (fast form)
Smuldeg: Halva satsen deg +1,5 dl havregryn
Fyllning:
- 500 g färska jordgubbar
- 1 stjälk rabarber
- 1.5 tsk potatismjöl
- 2 msk Sukrin eller Stevia sötströ
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen och dela degen i två delar. Tryck ner halva degen i botten av en lite mindre pajform.
3. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och strö över sukrin och potatismjöl, rör runt. Häll blandningen över botten.
4. Blanda ner havregrynen i den andra halvan av degen tills du får en smuldeg. Strö smuldegen över frukten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och krispig. Ta ut och låt svalna lite.
Servera med lättglass eller för en proteinrikare efterrätt: hemgjord vaniljsås (lättkvarg, vaniljpulver, sukrin).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar