Ingredienser - 4 portioner
- 500 g delikatesspotatis eller mandelpotatis
- 1/2 msk olivolja
- 250 söta körsbärstomater
- 1 knippe sparris
- 1 röd lök
- 1 liten påse machésallad
- 3 msk mini fraîche eller lätt turkisk yoghurt
- 2 tsk dijonsenap
- 1-2 tsk citronjuice
- salt och peppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 C. Skär potatisen i halvor (eller klyftor) och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Stek sparrisen i en stekpanna tills den är mjuk men fortfarande krispig.
3. Hacka alla grönsaker och lägg i en stor skål. Ha i potatisen och machésalladen. Ha i crème fraîche/yoghurt, dijonsenap, citronjuice och salt & peppar.
Näringsvärde per portion:
156,5 kcal
25,25 g kolhydrater
5,75 g protein
2,75 g fett
Källa & bild: Tasty health
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar