lördag 11 juli 2015

Somrig potatissallad - 157 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 500 g delikatesspotatis eller mandelpotatis
  • 1/2 msk olivolja
  • 250 söta körsbärstomater
  • 1 knippe sparris
  • 1 röd lök
  • 1 liten påse machésallad
  • 3 msk mini fraîche eller lätt turkisk yoghurt
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk citronjuice
  • salt och peppar
Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 C.  Skär potatisen i halvor (eller klyftor) och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Stek sparrisen i en stekpanna tills den är mjuk men fortfarande krispig.
3. Hacka alla grönsaker och lägg i en stor skål. Ha i potatisen och machésalladen. Ha i crème fraîche/yoghurt, dijonsenap, citronjuice och salt & peppar.

Näringsvärde per portion:
156,5 kcal
25,25 g kolhydrater
5,75 g protein
2,75 g fett

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: