måndag 6 juli 2015

Smala glassrecept - 70 - 200 kcal


Jordgubbsyoghurtglass (90 kcal/portion)

Ingredienser - 6 portioner

  • 2 dl jordgubbsyoghurt, 2 %
  • 2 dl matlagningsyoghurt, 10 %
  • 5 dl frysta skivade jordgubbar
  • 1 fryst skivad banan

Gör så här

  1. Mixa yoghurt, jordgubbar och banan. 
  2. Fördela i 4 skålar och servera genast eller ställ in i frysen om du vill förbereda. Ta i så fall ut glassen ca 15 minuter före servering och garnering.



Marangosviss (200 kcal/portion)

Ingredienser - 2 portioner

  • 1 skivad färsk mango, 200 g
  • 2 dl lätt vaniljglass
  • 4 färdigköpta maränger
  • 5 g riven mörk choklad
  • 2 tsk hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Varva mango, glass och maränger i skålar. Strö över choklad och nötter

Psst: Chokladen kan smältas och ringlas över.


Glassespresso (70 kcal/portion)

Ingredienser - 2 portioner

  • 1½ dl lätt vaniljglass, ev. låglaktos
  • 2 koppar nybryggt expressokaffe
  • 2 tsk hackade nötter
Garnera med: mynta

Gör så här

  1. Lägg glassen i 2 skålar. Häll kaffet över och strö på nötter.

Psst: Byt mot din favoritglass, men håll koll på kaloriinnehållet.


Mjukglass (130 kcal/port)

Gör så här - 1 portioner

  1. Mixa 2 dl frysta bär med 1 dl vaniljyoghurt, 2 %.


Bananglass med crunch (140 kcal/port)

Ingredienser - 2 portioner

  • 1 fryst banan
  • 100 g frysta frukter och bär, t ex hallon och mango
  • 1 dl honungsyoghurt, ev. låglaktos + honung
  • 2 msk crunch müsli, ev. glutenfri

Garnera med:
  • hallon

Gör så här

  1. Skiva bananen och frys in i plast. 
  2. Mixa med frysta frukter och bär och yoghurt. 
  3. Skeda upp i glas och strö müslin över.


Glassorbet med biscottikross - 137 kcal

Ingredienser - 2 portioner

  • 2 dl hallonsorbet
  • 1 dl lätt vaniljglass
  • 2 grovt krossade mandelbiscotti, ev. glutenfria

Gör så här

  1. Halvtina sorbeten och glassen. 
  2. Rör ihop dem lite slarvigt så att de inte blandas helt. 
  3. Lägg upp i skålar och strö över biscottikross.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: