Jordgubbsyoghurtglass (90 kcal/portion)
Ingredienser - 6 portioner
- 2 dl jordgubbsyoghurt, 2 %
- 2 dl matlagningsyoghurt, 10 %
- 5 dl frysta skivade jordgubbar
- 1 fryst skivad banan
Gör så här
- Mixa yoghurt, jordgubbar och banan.
- Fördela i 4 skålar och servera genast eller ställ in i frysen om du vill förbereda. Ta i så fall ut glassen ca 15 minuter före servering och garnering.
Marangosviss (200 kcal/portion)
Ingredienser - 2 portioner
- 1 skivad färsk mango, 200 g
- 2 dl lätt vaniljglass
- 4 färdigköpta maränger
- 5 g riven mörk choklad
- 2 tsk hackade pistagenötter
Gör så här
- Varva mango, glass och maränger i skålar. Strö över choklad och nötter
Psst: Chokladen kan smältas och ringlas över.
Glassespresso (70 kcal/portion)
Ingredienser - 2 portioner
- 1½ dl lätt vaniljglass, ev. låglaktos
- 2 koppar nybryggt expressokaffe
- 2 tsk hackade nötter
Gör så här
- Lägg glassen i 2 skålar. Häll kaffet över och strö på nötter.
Psst: Byt mot din favoritglass, men håll koll på kaloriinnehållet.
Mjukglass (130 kcal/port)
Gör så här - 1 portioner
- Mixa 2 dl frysta bär med 1 dl vaniljyoghurt, 2 %.
Bananglass med crunch (140 kcal/port)
Ingredienser - 2 portioner
- 1 fryst banan
- 100 g frysta frukter och bär, t ex hallon och mango
- 1 dl honungsyoghurt, ev. låglaktos + honung
- 2 msk crunch müsli, ev. glutenfri
Garnera med:
- hallon
Gör så här
- Skiva bananen och frys in i plast.
- Mixa med frysta frukter och bär och yoghurt.
- Skeda upp i glas och strö müslin över.
Glassorbet med biscottikross - 137 kcal
Ingredienser - 2 portioner
- 2 dl hallonsorbet
- 1 dl lätt vaniljglass
- 2 grovt krossade mandelbiscotti, ev. glutenfria
Gör så här
- Halvtina sorbeten och glassen.
- Rör ihop dem lite slarvigt så att de inte blandas helt.
- Lägg upp i skålar och strö över biscottikross.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar