lördag 18 juli 2015

Banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting på 2 minuter - 65 kcal


Ingredienser - 5 st


  • 0,75 dl (25g) havregryn malt till ett mjöl
  • 3 msk (20 g) rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljarom
  • 1 tsk kanel
  • 2 äggvitor
  • 0,5 (50g) banan
  • 1 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agavesirap)
  • Valfritt: 3 tsk stevia strö/sukrin
Frosting:
  • 50 g lättkvarg/kesella
  • 1 msk PB2
  • 2 tsk stevia strö/sukrin
Tillagning


1. Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Häll i 5 stycken muffinsformar i silikon och ställ in i micron på högsta effekt i ca 2 minuter. kolla efter 1 minut så de inte svämmar över. Det går också bra att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och smeta ut på varje muffins. NJUT!! (De bör ätas samma dag, annars blir de ganska kompakta i konsistensen. Går att frysas och tas fram senare dock).


Näringsvärde per muffins (med frosting):
67 kcal, 5 g protein, 10 g kolhydrater, <1 fett="" font="" g="">

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: