Ingredienser - 5 st
- 0,75 dl (25g) havregryn malt till ett mjöl
- 3 msk (20 g) rismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljarom
- 1 tsk kanel
- 2 äggvitor
- 0,5 (50g) banan
- 1 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agavesirap)
- Valfritt: 3 tsk stevia strö/sukrin
- 50 g lättkvarg/kesella
- 1 msk PB2
- 2 tsk stevia strö/sukrin
1. Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Häll i 5 stycken muffinsformar i silikon och ställ in i micron på högsta effekt i ca 2 minuter. kolla efter 1 minut så de inte svämmar över. Det går också bra att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och smeta ut på varje muffins. NJUT!! (De bör ätas samma dag, annars blir de ganska kompakta i konsistensen. Går att frysas och tas fram senare dock).
Näringsvärde per muffins (med frosting):
67 kcal, 5 g protein, 10 g kolhydrater, <1 fett="" font="" g="">1>
Källa & bild: Tasty health
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar