Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk smör
- 1 tsk salt
- 1/2 msk tomatpuré
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 1 krm chilipeppar
- 1/2 dl vatten
- 2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
- Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och crème fraiche.
- Låt grytan koka ca 5 min. Servera med kokt ris.
- Man kan blanda riset med tärnad gurka, gul paprika och tomat, det passar perfekt.
Per portion:
Ca. 400 kcal
36 g protein
37 g kolhydrat
12 g fett.
Källa & bild: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar