Ingredienser - 2 portioner
- 250 g skivad potatis
- 100 g skivad morot
- 50 g skivad rotselleri
- 100 g skivad palsternacka
- 50 g finhackad gul lök
- 1½ dl matlagningsgrädde
- 1 msk finriven pepparrot på tub
- 2 tsk svensk senap
- ½ dl finhackad bladpersilja
- salt och peppar
- ½ dl riven ost, 17 %
- 100 g tunt skivad grillad rostbiff
Gör så här
- Sätt ugnen på 225.
- Lägg potatis, morot, rotselleri och palsternacka i kokande lättsaltat vatten i en kastrull, förväll rotfrukterna i 5 minuter.
- Häll bort vattnet och bred ut hälften av rotfrukterna i en smord ugnsfast form. Strö på löken. Blanda grädde, pepparrot, senap, persilja, salt och peppar i en bunke och häll det över. Bred på resten av rotfrukterna. Salta och peppra och avsluta med osten. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Servera gratängen med skivad rostbiff.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar