lördag 2 januari 2016

Rotfruktsgratäng med rostbiff - 380 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 250 g skivad potatis
  • 100 g skivad morot
  • 50 g skivad rotselleri
  • 100 g skivad palsternacka
  • 50 g finhackad gul lök
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk finriven pepparrot på tub
  • 2 tsk svensk senap
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • ½ dl riven ost, 17 %
Servering:
  • 100 g tunt skivad grillad rostbiff

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Lägg potatis, morot, rotselleri och palsternacka i kokande lättsaltat vatten i en kastrull, förväll rotfrukterna i 5 minuter.
  3. Häll bort vattnet och bred ut hälften av rotfrukterna i en smord ugnsfast form. Strö på löken. Blanda grädde, pepparrot, senap, persilja, salt och peppar i en bunke och häll det över. Bred på resten av rotfrukterna. Salta och peppra och avsluta med osten. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera gratängen med skivad rostbiff.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: