Ingredienser - 1 portion
- 100 gram magert nötkött
- 1 vårlök
- 70 gram broccoli
- 70 gram squash
- 70 gram kinesisk kål eller pak choi
- 1 krossad vitlöksklyfta
- lite färsk röd finhackad chili
- 1 tsk finhackad färsk ingefära
- 1 tsk kinesisk risvinäger
- 1 msk soja
- 1 msk vatten
- 1/2 msk solros eller sesamolja
- 1 dl kokt fullkornsris
Tillagning
- Blanda chili, ingefära, vitlök, soja, vatten och risvinäger. Skiva nötköttet fint och blanda med sojablandningen.
- Skiva vårlök, broccoli, squash och kål.
- Ta upp köttet från marinaden, men spara den. Hetta upp oljan och fräs köttet någon minut.
- Tillsätt grönsakerna och fräs vidare i ett par minuter. Häll över resten av marinaden och rör om.
- Servera med 1 dl kokt fullkornsris.
Källa & bild: Mitt kök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar