Ingredienser - 2 portioner
- 120 g vit fiberpasta
- ½ hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- ½ tärnad paprika
- ½ msk olivolja
- 2 dl krossade tomater
- 2 tsk hummerfond
- ½ dl skivade svarta oliver i vatten
- 150 g skalade räkor
- ½ dl strimlad basilika och persilja
- salt och peppar
- 8 salladskapris
Gör så här
Köp urkärnade oliver, så underlättar du tillagningen. Det finns färdigskivade på glasburk!
- Koka pastan. Fräs lök, vitlök och paprika i olja utan att löken tar färg. Blanda ner krossade tomater, fond och oliver och låt puttra några minuter.
- Tillsätt räkor och örter, smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt utan att koka. Häll såsen över den nykokta pastan och toppa med salladskapris.
5:2-tips: Byt pastan mot algnudlar (Risbergs) så sjunker energivärdet till 200 kcal/portion
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar