Ingredienser - 12 bitar
- 100 – 200 g 70% choklad – jag använder marabou premium
- 200 g osaltat smör
- 4 ägg
- Sötningsströ motsvarande sötma från 1 dl strösocker (tex 1 dl Ica Stevia Strö m.fl -de doseras olika)
- 1 dl vispgrädde
- 3 msk lakritspulver (smaka av för det skiljer märkena emellan)
- 1 tsk vaniljpulver
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 g.
- Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner sötningsströet en liten stund. Vispa ner vaniljpuver och lakritspulver.
- Smält smöret tillsammans med chokladen. Blanda ner grädden. Vispa ner chokladsmeten i äggsmeten och häll i springform (mellanstor, min är 22 cm)
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt stå kallt några timmar innan servering. Pudra gärna över lite lakritspulver innan servering!
Källa & bild: 56kilo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar