Ingredienser - 20 st
- 75 g Arla® Svenskt Smör
- 7 dl Arla® mjölk
- 25 g jäst
- ½ dl strösocker
- 1 tsk stötta fänkålsfrön
- 1 tsk salt
- 3 dl rågsikt
- ca 10 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
Gör så här:
- Smält smöret och tillsätt mjölken.
- Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt. Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver.
- Blanda ner mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor.
- Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida. Servera dem gärna nygräddade med smör.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 325 kcal
- Protein: 8 g
- Kolhydrater: 53 g
- Fett: 8 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar