måndag 11 januari 2016

Spisbröd - 325 kcal





Ingredienser - 20 st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 7 dl Arla® mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rågsikt
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. 
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt. Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. 
  3. Blanda ner mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor. 
  4. Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida. Servera dem gärna nygräddade med smör.



Näringsvärden, per styck

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 8 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: