Ingredienser - 1 portion
- 125 gram färsk tonfiskfilé
- 100 gram valfri sallad, isberg eller roman
- 1/2 lime
- 1 tsk rapsolja
- Santa Maria Wasabi och sesamkrydda
Marinad
- 1 msk sojasås
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 1 tsk sesamolja
- 1/2 lime
Tillagning
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll över tonfiskfilén och låt den dra i cirka 30 min.
- Vänd gärna ett par gånger under tiden. Stek på het teflonpanna några minuter på varje sida – tonfisken får gärna vara rosa/rå i mitten.
- Strimla salladen, droppa över resten av limesaften samt rapsoljan.
- Skär tonfisken i skivor, lägg på salladsbädden och krydda med Wasabi-sesam kryddan.
Källa & bild: Mitt kök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar