Ingredienser - 2 portioner
- 1 liten finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 tsk margarin eller smör
- 100 g skivad morot
- 150 g nötfärs, 10 %
- salt och peppar
- 2 dl krossade tomater
- ½ dl stark ajvar relish
- ½ tsk torkad oregano
- ½ tsk torkad basilika
Servering:
- 1 dl matvete
- 25 g rucola
Gör så här
- Fräs gul lök och vitlök mjuk och glansig i hälften av fettet i en stekpanna. Tillsätt moroten som får fräsa med i någon minut. Lägg det stekta åt sidan.
- Stek köttfärsen i resten av fettet så att den får färg. Salta och peppra.
- Lägg tillbaka lök och morot och tillsätt krossade tomater, ajvar relish, oregano och basilika. Låt såsen småputtra i 5–10 minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Servera allt med rucola.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar