torsdag 7 januari 2016

Köttfärsgryta - 330 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk margarin eller smör
  • 100 g skivad morot
  • 150 g nötfärs, 10 %
  • salt och peppar
  • 2 dl krossade tomater
  • ½ dl stark ajvar relish
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad basilika

Servering:
  • 1 dl matvete
  • 25 g rucola

Gör så här

  1. Fräs gul lök och vitlök mjuk och glansig i hälften av fettet i en stekpanna. Tillsätt moroten som får fräsa med i någon minut. Lägg det stekta åt sidan.
  2. Stek köttfärsen i resten av fettet så att den får färg. Salta och peppra.
  3. Lägg tillbaka lök och morot och tillsätt krossade tomater, ajvar relish, oregano och basilika. Låt såsen småputtra i 5–10 minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
  4. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Servera allt med rucola.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: