tisdag 26 januari 2016

Hamburgerbröd - 85 kcal


Ingredienser - 14 st

  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 2½ dl Arla® mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 kokta potatisar à 50 g
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med mjölkblandningen. 
  2. Tillsätt socker, ägg och salt. Mosa i potatisen och tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin. 
  3. Låt jäsa övertäckt ca 1 ½ tim. Dela degen i 14 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 min. 
  4. Sätt ugnen på 200°. 
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. 
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Näringsvärden, per styck

    • Energi: 85 kcal
    • Protein: 3 g
    • Kolhydrater: 5 g
    • Fett: 6 g

    • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: