Ingredienser - 14 st
- 50 g Arla® Svenskt Smör
- 2½ dl Arla® mjölk
- 25 g jäst
- 2 msk strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 3 kokta potatisar à 50 g
- 12 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl sesamfrön
- Smält smöret och häll i mjölken. Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med mjölkblandningen.
- Tillsätt socker, ägg och salt. Mosa i potatisen och tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin.
- Låt jäsa övertäckt ca 1 ½ tim. Dela degen i 14 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 45 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 85 kcal
- Protein: 3 g
- Kolhydrater: 5 g
- Fett: 6 g
- Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar