onsdag 30 september 2015

Quorn- och fetagratäng - 400 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 5 msk mathavre
  • 200 g quornfilé
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tärnad aubergine
  • ½ tärnad paprika
  • ½ msk rapsolja
  • 2 dl konserverade körsbärstomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och peppar
  • 75 g tärnad feta 10 %
  • ½ dl riven ost 17 %

Servera med: blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. 
  2. Koka mathavre och lägg i en ugnsfast form. Lägg quornfiléerna ovanpå. 
  3. Fräs lök, vitlök, aubergine och paprika i olja. Blanda ner körsbärstomater, tomatpuré och kryddor och låt puttra några minuter. Häll röran över och runtom quornfiléerna och strö på fetatärningar och riven ost. 
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: