Ingredienser - 2 portioner
- 200 g nötfärs, max 12 %
- ½ hackad gul lök
- 1 bit fint tärnad selleri, 50 g
- 1 tärnad morot, 70 g
- ½ msk smör/olja
- 1 msk tomatpuré
- 2–5 dl köttbuljong*
- 1 dl frysta sojabönor
- 1 msk hackad persilja
- salt och peppar
Servera med: 2 skivor grovt bröd à 40 gGarnera med: persilja
Gör så här
- Fräs färs, lök, selleri och morot i matfett, tillsätt tomatpuré och 2 dl buljong och koka 7–8 minuter. Tillsätt bönor och koka en minut till.
- Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.
*Om du vill äta rätten som soppa späder du med 3 dl buljong till.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar