Ingredienser - 4 portioner
- 1 hackad silverlök eller gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 squash (250 g), i stavar
- 1 paprika (150 g), i bitar
- 500 g krossade tomater
- ½ hönsbuljongtärning
- 1 tsk oregano
- ½ tsk timjan
- ½ tsk spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- 2 dl lätt kokosmjölk
- salt
- 1 msk pressad lime
- 300 g torskfilé
- ½ kg oskalade räkor eller 200 g skalade räkor
Servera med:
- 5 dl kokt fullkornsris (1½ dl okokt)
- 50 g salladsblad
Gör så här
- Fräs all lök i lite av oljan i en gryta så den blir mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan.
- Fräs squashen och paprikan i resten av oljan i grytan, squashen får gärna få lite färg.
- Lägg tillbaka löken och tillsätt krossade tomater, buljongtärning, oregano, timjan, spiskummin och chiliflakes.
- Låt grytan koka i 10 minuter, squashen ska bli mjuk. Rör ner kokosmjölk, salt och pressad lime. Dela torsken i bitar och skala räkorna.
- Tillsätt torsken och låt den sjuda tills den är genomkokt, det tar ca 5 minuter. Rör ner räkorna som bara ska bli varma.
- Servera grytan med finrivet limeskal, fullkornsris och salladsblad.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar