lördag 12 september 2015

Chocolate cookie ice cream sandwich - 34 kcal



Ingredienser - ca 20 små kakor
  • 1,25 dl (60g) havremjöl
  • 1,25 dl (60g) rismjöl
  • 4,5 msk sukrin eller stevia sötströ
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk xanthan gum eller 1 tsk fiberhusk
  • 1/4 tsk salt
  • 1,5 msk kakao
  • 0,5 uppvispat ägg
  • 1 msk honung eller agave
  • 1 msk osötat äppelmos
  • 0,5 msk kokosolja (flytande)
Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och alla de blöta ingredienserna i en separat bunke. Blanda ihop torra och blöta ingredienser med en slev eller med händerna och forma till en runt boll. 
3. Lägg ut degen på ett bakplåtspapper och kavla ut den så att den är ca 0,5 cm tjock. Använd runda pepparkaksformar eller en kniv för att skära ut kakorna. Lägg dem på en plåt (på bakplåtspapper) och grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.

Näringsvärde per kaka:
34 kcal
5 g kolhydrater
1 g protein
1 g fett

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: