Ingredienser - 2 portioner
- 300 g potatis
- 1 morot
- 100 g rotselleri
- 5 cm purjolök
- 2 dl vatten
- ½ tärning grönsaksbuljong
- 1 tsk dragon
- salt
- peppar
- 2 bitar à 100 g nötkött, t ex ryggbiff
- 1 msk smör
Servera med fräsch grönsallad
Tillagning
- Skär potatis i tunna skivor. Baka dem på plåt med bakpapper mitt i ugnen i 225° ca 25 min.
- Skala och skär morot och rotselleri i små tärningar. Strimla purjolök. Koka allt i vatten och grönsaksbuljong. Häll av och spara buljongen.
- Mixa rotfrukterna och späd med buljong till lagom såskonsistens. Smaka av med dragon, salt och peppar.
- Salta och peppra nötkött. Stek i smör i het stekpanna, 3–5 min per sida beroende på hur rött du vill ha köttet.
Källa & bild: Hemmets
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar