fredag 4 september 2015

Biff & rotfruktsbea - 340 kcal


Ingredienser - 2 portioner
  • 300 g potatis 
  • morot 
  • 100 g rotselleri
  • 5 cm purjolök
  • 2 dl vatten 
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk dragon
  • salt 
  • peppar
  • 2 bitar à 100 g nötkött, t ex ryggbiff
  • 1 msk smör 
Servera med fräsch grönsallad

Tillagning
  1. Skär potatis i tunna skivor. Baka dem på plåt med bakpapper mitt i ugnen i 225° ca 25 min. 
  2. Skala och skär morot och rotselleri i små tärningar. Strimla purjolök. Koka allt i vatten och grönsaksbuljong. Häll av och spara buljongen. 
  3. Mixa rotfrukterna och späd med buljong till lagom såskonsistens. Smaka av med dragon, salt och peppar. 
  4. Salta och peppra nötkött. Stek i smör i het stekpanna, 3–5 min per sida beroende på hur rött du vill ha köttet. 
Källa & bild: Hemmets

Inga kommentarer: