måndag 28 september 2015

Sockerkaka - 130 kcal


Ingredienser - 12 bitar
  • 75 g margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Smaksättning:
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Eller rivet skal av ½ citron + 2 msk saft
  • Eller rivet skal av ½ apelsin + 2 msk saft
  • Eller rivet skal av 1 lime + 2 msk saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  2. Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg-
  4. smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
Energi per bit:
kcal 130
kolhtdrater g 13
fett g 8

Källa & bild: Matklubben

Inga kommentarer: