Lånad här |
Ingredienser - 4 portioner
- 7,5 dl grönsaksbuljong
- 3 vitlöksklyftor
- 250 gram gula linser
- olivolja
- 2 röda urkärnade paprikor
- 1 gul paprika, urkärnad
- 1 rödlök, skuren i fyra delar
- 1 msk färsk hackad mynta
- 2 msk kapris, avrunnen och hackad
- lite vetemjöl
- salt och peppar
- 0,5 gurka, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk hackad färsk mynta
- 3 dl mager naturell yoghurt
Gör så här:
- Koka upp buljong i en stor kastrull.
- Skala och dela 1 av vitlöksklyftorna, tillsätt båda halvorna till kastrullen tillsammans med de gula linserna och koka i 40 minuter tills linserna är mjuka.
- Krydda med salt och peppar och låt svalna lite.
- Gnid in en ugnsfast form med lite olja.
- Värm ugnen till 200 grader .
- Lägg resten av vitlöksklyftorna i formen tillsammans med paprika och lök och ugnsstek i 20 minuter.
- Kläm ut de rostade vitlöksklyftorna ur skalen och hacka dem tillsammans med de ugnsstekta grönsakerna.
- Blanda linser, ugnsstekta grönsaker, mynta och kapris i en stor skål.
- Doppa händerna i mjöl och forma blandningen till 12 biffar.
- Ställ i kylskåp tills du ska steka dem.
- Gör tzatsikin genom att blanda alla ingredienserna.
- Täck över och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter innan servering.
- Hetta upp olja i en stekpanna.
- Stek biffarna, några i taget i 2 minuter på varje sida.
- Servera 3 biffar per person, varma eller kalla, garnerade med myntablad och med en liten skål tzatsiki.
Källa: Sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar