onsdag 16 september 2015

Biffar med gula linser och paprika - 312 kcal

Lånad här


Ingredienser - 4 portioner
  • 7,5 dl grönsaksbuljong
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 gram gula linser
  • olivolja
  • 2 röda urkärnade paprikor
  • 1 gul paprika, urkärnad
  • 1 rödlök, skuren i fyra delar
  • 1 msk färsk hackad mynta
  • 2 msk kapris, avrunnen och hackad
  • lite vetemjöl
  • salt och peppar

Tzatsiki

  • 0,5 gurka, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 3 dl mager naturell yoghurt


Gör så här:

  1. Koka upp buljong i en stor kastrull.
  2. Skala och dela 1 av vitlöksklyftorna, tillsätt båda halvorna till kastrullen tillsammans med de gula linserna och koka i 40 minuter tills linserna är mjuka.
  3. Krydda med salt och peppar och låt svalna lite.
  4. Gnid in en ugnsfast form med lite olja.
  5. Värm ugnen till 200 grader .
  6. Lägg resten av vitlöksklyftorna i formen tillsammans med paprika och lök och ugnsstek i 20 minuter.
  7. Kläm ut de rostade vitlöksklyftorna ur skalen och hacka dem tillsammans med de ugnsstekta grönsakerna.
  8. Blanda linser, ugnsstekta grönsaker, mynta och kapris i en stor skål.
  9. Doppa händerna i mjöl och forma blandningen till 12 biffar.
  10. Ställ i kylskåp tills du ska steka dem.
  11. Gör tzatsikin genom att blanda alla ingredienserna.
  12. Täck över och låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter innan servering.
  13. Hetta upp olja i en stekpanna.
  14. Stek biffarna, några i taget i 2 minuter på varje sida.
  15. Servera 3 biffar per person, varma eller kalla, garnerade med myntablad och med en liten skål tzatsiki.
Källa: Sund.nu 

Inga kommentarer: