tisdag 1 november 2011

Briocher





Ingredienser - 20 st

  • 1 dl  mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 krm salt
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 100 g  Smör, rumsvarmt
  • 1 ½ msk strösocker
  • 2 ägg
Till pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Värm mjölken till max 37 grader. 
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. 
  3. Arbeta ihop till en lös deg. 
  4. Låt jäsa under bakduk 30 min. 
  5. Rör smör och socker mjukt, arbeta in det och äggen i degen. 
  6. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. 
  7. Ta upp degen och rulla 20 stora och 20 små bollar. Lägg de stora bollarna i småbrödsformar med en liten boll på toppen. 
  8. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. 
  9. Sätt ugnen på 225 grader. 
  10. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. 
  11. Låt svalna på galler utan bakduk
Energi per bröd: 115 kcal kolhydrater 13 g  protein 3 g  fett 5 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: