Ingredienser - 20 st
- 1 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 krm salt
- 5 ½ dl vetemjöl
- 100 g Smör, rumsvarmt
- 1 ½ msk strösocker
- 2 ägg
- 1 ägg
Gör så här
- Värm mjölken till max 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet.
- Arbeta ihop till en lös deg.
- Låt jäsa under bakduk 30 min.
- Rör smör och socker mjukt, arbeta in det och äggen i degen.
- Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
- Ta upp degen och rulla 20 stora och 20 små bollar. Lägg de stora bollarna i småbrödsformar med en liten boll på toppen.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
- Låt svalna på galler utan bakduk
Energi per bröd: 115 kcal kolhydrater 13 g protein 3 g fett 5 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar