måndag 31 oktober 2011

Kryddig grönsaksgryta



Ingredienser - 2 portioner
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 dl lätt kokosmjölk
  • 200 g blomkål i buketter
  • 1-2 tsk garam masala
  • 150 g kokt potatis i stora bitar
  • 75 g sockerärter eller haricots verts 
  • 1 liten burk (2 dl) kokta vita bönor
  • salt, peppar
Garnera med:
  • hackad koriander eller persilja
Såhär gör du
  1. Fräs lök och vitlök i oljan utan att det får färg. 
  2. Tillsätt tomat, ingefära och kokosmjölk och låt puttra 5–10 minuter. 
  3. Blanda ner blomkålen och sjud 5 min till. 
  4. Tillsätt garam masala, potatis, sockerärter och bönor och puttra ihop under ett par minuter. 
  5. Smaka av med salt och peppar och ev ytterligare garam masala och ingefära. 
  6. Strö över det gröna.
Energi per portion: 291 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: