Ingredienser - 8 port
- 300 g trattkantareller (hade frysta)
- 3 st jordärtskocka à 20g
- 1 gul lök finhackad
- 1/4 purjolök, strimlad
- 3 dl mellangrädde 27%
- 3 dl mellanmjölk
- 1 msk smör
- 4 dl vatten
- 4 msk kantarellfond
- Persilja
- Salt och peppar
- Ca 1/2 dl vitt vin beroende på hurdan smak man vill ha
Oststänger:
- 1 platta färdig smördeg (ca 125 g)
- 1/2 vispad ägg
- 1/2 dl riven parmesanost
Gör så här:
Oststängerna:
- Kavla ut smördegen litegranna.
- Skär 1/2 cm breda längder.
- Pensla med det uppvispade ägget och strö över den rivna osten.
- Snurra längderna några varv och strö över över paprikapulver, lägg dem på bakplåtspapper.
- Sätt in i mittersta falsen i ugnen i 200 grader ca 10 min tills stängerna fått en fin färg. Håll koll på dem så de inte bränns.
Soppan:
- Stek kantarellerna i smöret, salta och peppra. Tag undan en del till garnering.
- Fräs löken, purjon och jordärtskockorna med svampen.
- Tillsätt grädden, mjölken, vattnet och kantarellfonden och koka sakta tills jordärtskockorna är mjuka.
- Kör soppan i en mixer tills den blir slät och fin. Smaka av med vinet, salt och peppar.
- Dekorera med persiljan, trattkantareller och servera med oststängerna.
Energi per portion:
- ca 243 kcal/port med oststäng
- ca 162 kcal/port utan oststäng
Källa & bild: en lättare vecka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar