torsdag 3 november 2011

Pumpapaj



Ingredienser - 6 portioner

Botten:
  • 10 fettfattiga vaniljkex
  • 50 g pumpakärnor
  • 1 msk pumpakärneolja
  • 1 msk akaciahonung
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 100 g råsocker
  • 50 g akaciahonung
  • 1 hel vaniljstång
  • 250 g pumpa
  • 150 g kesella
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm havssalt
Kräm:
  • 200 g kesella
  • Korn från en halv vaniljstång

Tillagning
  1. Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. 
  2. Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. 
  3. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången. 
  4. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. 
  5. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel. Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. 
  6. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. 
  7. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.


Näringsinnehåll:

Energi: 246 kcal
Protein: 9,3 g
Fett: 8,3 g
Kolhydrater: 32,7 g
Fibrer: 1,0 g



Källa & bild: IForm

1 kommentar:

Mia Olsen - ästörd (Anorexia Nervosa) sa...

vad är egentligen "fettfattiga vaniljkex" ?
Lite mer och bättre beskrivning kanske... tack..