Ingredienser - 1 portion
- 3 dl köttbuljong
- 1 liten skivad potatis
- 1/2 grovriven morot
- 50 g mager nötfärs
- 1/2 hackad gul lök
- ev finhackad vitlök
- 1/2 tsk olja
- salt, svartpeppar
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 msk chilisås eller tomatpuré
- 1 knippa persilja
- 1 bit grov baguette 50 g, ev. glutenfritt
Så här gör du
- Koka upp buljongen.
- Lägg i potatis och morot. Koka på svag värme ca 10 min.
- Fräs under tiden färs och lök i oljan. Rör om så att färsen blir grynig.
- Tillsätt kryddorna och chilisås eller tomatpuré och blanda ner allt i soppan.
- Koka ytterligare 5 min.
- Garnera med färsk persilja.
Energi per portion: 351 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar