Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingfiléer à ca 125g
- 1 knippa salladslök
- 1 bit färsk ingefära, 2,5 cm
- 2 gröna paprikor
- 2 msk olivolja
- 100g cashewnötter
- 2 msk torr sherry
- 2 msk soja
- 1 tsk maizena
- salt
- svartpeppar
Gör såhär
1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Ansa och hacka salladslöken. Skala ingefäran och skär den i tändsticksstora bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprikan i bitar.
2. Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker. Lägg i salladslöken och ingefäran.Woka på hög värme 1 min. Tillsätt cashewnötterna och kycklingen.
3. Woka 3 min tills kycklingen är genomstekt. Lägg i paprikan och woka ytterligare 3 min.
4. Blanda sherry, soja och maizena i en liten skål. Rör ut maizenan ordentligt.
5. Häll sojablandningen i woken och woka 1 min tills såsen tjocknar. Krydda efter smak och servera
Näringsvärde/portion
Kcal 372
Kolhydrater 12g
Protein 34g
Fett 20g
Fibrer 3g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar