Ingredienser - 40 st
- 2 dl valnötter
- 100 g Smör
- ¾ dl ljus sirap
- ½ dl strösocker
- 2 tsk malen ingefära
Gör så här
- Rosta nötterna i torr varm panna.
- Ta upp och hacka dem grovt.
- Smält smöret i pannan.
- Rör i sirap, socker och ingefära.
- Låt koka på medelvärme 4–5 min till gyllenbrun färg.
- Blanda ner nötterna. Häll smeten på ett bakplåtspapper.
- Låt svalna och skär i bitar.
Tips!
Variera med andra nötter eller mandel.
Variera med andra nötter eller mandel.
Energi per portion: 45 kcal Protein 1 g kolhydrater 3 g fett 3 g
Källa & bild: Arla
1 kommentar:
Funderar på att göra det här i helgen,ingefära låter bra för min snuva.
Men undrar vad du riktigt menar med en portion? menar du en bit då? tacsam för svar :)
Skicka en kommentar