tisdag 29 november 2011

Ingefärskaramell med valnötter





Ingredienser - 40 st

  • 2 dl valnötter
  • 100 g Smör 
  • ¾ dl ljus sirap
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr varm panna. 
  2. Ta upp och hacka dem grovt. 
  3. Smält smöret i pannan. 
  4. Rör i sirap, socker och ingefära. 
  5. Låt koka på medelvärme 4–5 min till gyllenbrun färg. 
  6. Blanda ner nötterna. Häll smeten på ett bakplåtspapper. 
  7. Låt svalna och skär i bitar.

Tips!
Variera med andra nötter eller mandel.
Energi per portion: 45 kcal Protein 1 g kolhydrater 3 g fett 3 g
Källa & bild: Arla

1 kommentar:

dina sa...

Funderar på att göra det här i helgen,ingefära låter bra för min snuva.
Men undrar vad du riktigt menar med en portion? menar du en bit då? tacsam för svar :)