Ingredienser - 4 portioner
- 900 g fast potatis
- 5 ägg
- 250 g haricots verts
- 1 förp kidneybönor á 380 g
- 1 rödlök
- 2 burkar tonfisk à 180 g
- 1 dl oliver
- peppar
Dressing
- 1 1/2 msk dijonsenap
- salt och svartpeppar
- 1 tsk socker
- 3 msk vitvinsvinäger
- 3 msk olivolja
Gör så här
1. Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm.
2. Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av.
4. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
5. Blanda senap, 1 tsk salt, 1 krm peppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera ca 5 minuter.
6. Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver. Mal peppar över.
2. Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av.
4. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
5. Blanda senap, 1 tsk salt, 1 krm peppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera ca 5 minuter.
6. Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver. Mal peppar över.
- ENERGI:382 kcal
- PROTEIN:32,1 g
- KOLHYDRAT:42,1 g
- FETT:9,1 g
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar