Ingredienser - 2 portioner
- 1 squash, ca 350 g
- ½ tsk salt
- 2 tsk vetemjöl eller glutenfri mjölmix
- 200 g halloumi light i 4 skivor, max 13 %
- 1 msk smör/olja
- 1 morot i små tärningar, 100 g
- 1 dl färdig tomatpastasås
Så här gör du
- Sätt ugnen på 220°.
- Skala av ytterskivorna på squashen så att den får platt topp och botten.
- Skär på längden i 4 skivor. Salta och låt dra ca 10 min.
- Torka av och pudra med vetemjölet.
- Stek squashskivorna och halloumin i fettet ca 2 min på varje sida.
- Lägg ihop squashskivorna 2 och 2 med osten emellan och lägg i en ugnssäker form.
- Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
- Koka morotstärningarna i lättsaltat vatten ca 5 minuter, häll av och blanda med tomatsåsen.
- Värm och servera såsen till squashen.
Energi per portion: 375 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar